echo adrotate_group(3, 0, 0, 0);
echo adrotate_group(3, 0, 0, 0);
echo adrotate_group(3, 0, 0, 0);
echo adrotate_group(9, 0, 0, 0);

Dobiegły końca prace związane z termomodernizacją i remontem hali widowiskowo-sportowej MCKiS w centrum Jaworzna. Obiekt zmienił się nie do poznania.

Hala ma nową elewację i świetliki na dachu. Świetliki naświetlają wnętrze i są sterowane automatycznie. Do oświetlenia dodano efekty RGB. Nowa jest też instalacja elektryczna i przeciwpożarowa. Hala zyskała również dodatkową przestrzeń. W ramach rozbudowy do obiektu dostawiono dwa pomieszczenia magazynowe. Przylegają one do hali od strony ulicy Królowej Jadwigi. Dzięki temu rozwiązaniu uwolniona została przestrzeń pod trybunami, gdzie przed remontem mieściły się magazyny.

Nowe oblicze hali MCKiS w Jaworznie – fot. UM Jaworzno

Zakończył się remont hali MCKiS

Wewnątrz budynku wyremontowany został też hol, który zyskał m.in. nową posadzkę, a jego ściany zostały odświeżone. Nowy jest też parkiet w głównej części hali. Remont przeszły toalety i łazienki. Teraz zawodnicy mogą korzystać z wygodnych pryszniców. Zupełnie inaczej prezentują się też szatnie. Są jasne, wygodne i nowoczesne.

Ważną zmianą jest nowy system przeciwpożarowy oraz możliwość zwiększenia liczby uczestników imprez organizowanych wewnątrz hali. Dotąd uczestniczyć w nich mogło nieco ponad 1300 osób. Teraz hala pomieści ponad 2 tysiące osób.

Nowe oblicze hali MCKiS w Jaworznie – fot. UM Jaworzno

Zakończyły się również prace na zewnątrz hali. Schody zyskały nowe płytki, odnowiono też murki oporowe. Przed halą pojawiła się betonowa kostka, a dzięki kładce można dojechać rowerem pod samo wejście główne i po zadaszeniu nowych magazynów przejechać bądź przejść pieszo do ul. Farnej.

Prace związane z termomodernizacją, rozbudową i remontem hali kosztowały blisko 14 mln zł, z czego ponad 6 mln zł to unijna dotacja.

echo adrotate_group(5, 0, 0, 0);
echo adrotate_group(5, 0, 0, 0);
echo adrotate_group(5, 0, 0, 0);
echo adrotate_group(9, 0, 0, 0);