Trwa 10. edycja kulinarnego show „MasterChef”. Jednym z uczestników jest 23-letni Maciek Regulski w Dąbrowy Górniczej, który udowodnił jurorom, że zna się na gotowaniu.

MasterChef to polski program kulinarny emitowany na antenie TVN, w którym kucharze amatorzy walczą o tytuł Mistrza Kuchni, nagrodę pieniężną w wysokości 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej.

Zanim jednak jeden z nich stanie na wymarzonym podium- musi pokonać setki konkurentów z całego kraju, dostać się do finałowej 14-ki wybrańców i stanąć z nimi w szranki- mierząc się z szeregiem kulinarnych wyzwań.

Obok jury programu: Magdy Gessler, Anny Starmach i Michela Morana uczestnicy spotkają się też z największymi autorytetami kulinarnymi na świecie, mając niepowtarzalną szansę zaprezentować im swoje niezwykłe umiejętności.

Obecnie emitowana jest 10. edycja programu. Jednym z uczestników jest 23-letni Maciek Regulski w Dąbrowy Górniczej, który dał się poznać jurorom oraz widzom jako ambitny i pomysłowy kucharz.

MasterChef – fot. mat. pras.

W ostatnim odcinku, którego gościem specjalnym była Małgorzata Socha, uczestnicy musieli przygotować potrawy idealne na randkę. Młody Zagłębiak postanowił przygotować potrawę z miłości…dla mamy, dzięki której wygrał cały odcinek.

W niedzielnym odcinku uczestnicy MasterChefa udadzą się w podróż do winnicy Półtorak. Tam dowiedzą się, jak powstaje wino i jakie są jego rodzaje oraz jak łączyć je z jedzeniem tak, żeby wszystkie smaki idealnie się uzupełniały. Następnie podzieleni na trzy drużyny będą mieli za zadanie przygotować wykwintny, trzydaniowy posiłek pasujący do wina.

W drugiej części odcinka tematem gotowania będą suflety. Przepis na pozostanie w programie to przygotowanie trzech perfekcyjnych sufletów – serowego, warzywnego i deserowego. Tylko ci, którym powiedzie się w tej konkurencji, pozostaną w walce o tytuł najlepszego kucharza amatora w kraju.

Nowe odcinki MasterChefa emitowane są w każdą niedzielę o 20:00 w TVN.