28 kwietnia Kopalnia Kultury, słynąca do tej pory ze spektakli teatralnych i koncertów, stanie się wielką kuchnią i z doskonałym szefem – Remigiuszem Rączką.

Kopalnia Kultury w Czeladzi po raz kolejny zaskoczyła swoich mieszkańców. Tym razem do najstarszego miasta naszego regionu przyjedzie znany kucharz ze Śląska.

– Cała Polska śpiewa, tańczy i gotuje. W swojej ofercie mamy chór, zespół „Back to Big-Band” i ogromny wachlarz zajęć tanecznych w ramach Akademii Wyobraźni Kajune. Dlaczego zatem mielibyśmy jeszcze nie gotować? – pyta Konrad Bilski, rzecznik prasowy Kopalni Kultury.

W programie „Wielkiego gotowania z Remigiuszem Rączką” będzie kulinarne show, podczas którego zaproszony szef kuchni przygotuje potrawy, które są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe, o czym uczestnicy przekonają się podczas degustacji. W menu nie zabraknie deseru oraz propozycji mięsnej i warzywnej.

Remigiusz Rączka to popularny śląski kucharz. Jego program „Rączka gotuje” na antenie TVP Katowice od lat cieszy się niesłabnącą popularnością i ma fanów w całym kraju. W programie prezentowane są przepisy na różne dania, zarówno popularne śląskie potrawy, ale często w nowych wersjach, jak i te mniej znane czy zapomniane regionalne przysmaki.

– Ważne jest, aby nasza dieta była zdrowa i ciekawa. Nie ma nic gorszego niż nuda na talerzu. Remigiusz Rączka w genialny sposób połączy kuchnię tradycyjną z tą bardziej nowoczesną, tworząc wyjątkową fuzję smaków, która zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Zapraszamy bardzo serdecznie na to pyszne wydarzenie – mówi Bilski.

Zagłębiowskie gotowanie z Remigiuszem Rączką już 28 kwietnia o godz. 18.00. Bilety dostępne są na stronie internetowej lub w kasie czeladzkiej Kopalni Kultury w cenie 20 zł.