Już w najbliższy piątek i sobotę zapraszamy na kolejną edycję imprezy z piwem kraftowym. Tym razem pod szyldem topowego polskiego browaru: Trzech Kumpli.
Przed nami kolejna odsłona Nano Festiwalu Piwa w Cesarskiej. Tym razem z browarem Trzech Kumpli.
Swoje specjalne, grillowe menu przygotowali dwaj znani w Sosnowcu szefowie kuchni: Marcin Tondos i Mikołaj Baryłka. Będzie to:
- Pulled pork, pita, colesław z harissa i kolendrą (chłopaki wypiekają swoją pitę!),
- Skrzydełka kurczaka w piri-piri, tzatziki ziemniaki z masłem czosnkowym,
- Grillowany camembert z salsa z pomidorów i rukolą,
- Kiełbasa, chutney z cebuli, ogórki małosolne, musztarda mirabelkowa, focaccia,
- Gzik,
- Ziemniaki z masłem ziołowo-czosnkowy.
Nano Festiwal Piwa organizowany jest już po raz czwarty przez Cesarską na ich sporym ogródku. W każdej z imprez bierze udział browar, który przejmuje zewnętrzne stoisko z sześcioma kranami. Na imprezę przyjeżdża też wybrany foodtruck serwujący dania dobrze komponujące się z piwem.
Pomimo wakacyjnego okresu impreza gromadzi sporą rzeszę uczestników. W ubiegłym tygodniu dodatkową atrakcją był pokaz warzenia piwa! Każdy z uczestników imprezy mógł własnoręcznie wykonać wszystkie czynności, od ważenia i śrutowania słodu, przez zacieranie, gotowanie i chmielenie, aż do filtracji.
Nano Festiwal Piwa z browarem Trzech Kumpli
Start: piątek, 12 lipca, godzina 15.00.
Miejsce: Cesarska, Sosnowiec, ul. 3 Maja 7
WIDEO: Piotr Tkacz