Chipsy, słodycze, gazowane napoje. Już wkrótce wasze dzieci zapomną o ich istnieniu! Z myślą o najmłodszych przygotowano fantastyczne pokazy kulinarne w wykonaniu Mateusza Gesslera i Kurta Schellera.

8 i 9 kwietnia w Centrum Handlowym Plejada Sosnowiec dzieci z Zagłębia będą miały niepowtarzalną okazję do zdobycia cennych informacji o zdrowym i pysznym jedzeniu. W drugi kwietniowy weekend odbędzie się event dla najmłodszych „Mali Kucharze na Pokład”.

Kulinarne warsztaty, w trakcie których każde dziecko będzie miało okazję do samodzielnego gotowania, poprowadzą znane fundacje: Szkoła na Widelcu i Little Chef. Skupiają one swoją działalność na promocji zdrowego żywienia wśród najmłodszych, ucząc ich, że to, co zdrowe może być też pyszne i kolorowe.

Każdego dnia odbędą się także pokazy gotowania w wykonaniu Mistrzów Kuchni. W sobotę swoje umiejętności zaprezentuje Mateusz Gessler – nazywany polskim Gordonem Ramsayem, zdradzając swój przepis na pyszny i zdrowy deser. W niedzielę na wyprawę do krainy doskonałych smaków zaprasza Kurt Scheller – szwajcarski szef kuchni, znany z wielu kulinarnych programów typu talent show.

Oprócz kulinarnych przygód, uczestnicy wydarzenia będą mieli świetną okazję do wygrania książki kucharskiej Mateusza Gesslera.

Skomentuj przez Facebook

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here