Po czterodniowym pobycie Magdy Gessler w Sosnowcu, była pizzeria Sale&Pepe oficjalnie otworzyła już swoje wrota (i kuchnię) dla mieszkańców. Czy kuchenna rewolucjonistka zdoła w zaledwie kilka dni odmienić losy sosnowieckiej pizzerii?

Sosnowiecka restauracja Sale&Pepe, która w ubiegłym tygodniu gościła ekipę Kuchennych rewolucji z Magdą Gessler na czele, ponownie otwiera się na gości. Jednak już w nowej odsłonie.

Już po wszystkim było bardzo ciężko, dostałem tak w dupę jak nigdy, ale teraz wiem co to znaczy dobre, lepsze i zajebiste – napisał Dawid Borowski, właściciel lokalu.

Najistotniejszą i najbardziej rzucającą się w oczy zmianą jest…nazwa. Sale&Pepe to obecnie Il Pino, co po włosku znaczy sosna. Nazwa ma nawiązywać do historii związanej z nazwą miasta, a także do kuchni serwowanej w restauracji.

Co jeszcze zmieniło się w lokalu przy ul. Pawiej 9? Wystrój! Ten przeszedł lekką metamorfozę. Zamiast śródziemnomorskiego klimatu, w lokalu znajdziemy teraz fototapetę z sosnami. Dodatek stanowią świeże zioła i kwiaty, a także kolorowe obrusy i nastrojowe lampiony. Całość nawiązuje do słonecznej i pachnącej Italii.

Jedno jednak się nie zmieniło, to pizza, która wciąż będzie serwowana gościom. Wciąż będzie można tu zjeść wyjątkową pizzę z pieca opalanego drewnem, wybudowanego z włoskiej szamotówki, makarony, sałatki oraz smaczne przystawki. Na nowości trzeba jednak jeszcze poczekać.

Niestety umowa z producentami programu zabrania właścicielom restauracji ujawniać szczegóły rewolucji. Na wyniki kilkudniowej metamorfozy trzeba zaczekać do emisji odcinka z udziałem Sale&Pepe. Wtedy też przekonamy się czy restauracja otrzymała akceptację Magdy Gessler po jej ponownej wizycie w tym miejscu.

Warto jednak wybrać się już teraz do Il Pino i przekonać się, jak smakują Włochy w Sosnowcu. Wcześniej jednak sprawdźcie czy są jeszcze wolne miejsca. Informacja o udziale lokalu w popularnym programie rozeszła się lotem błyskawicy po okolicznych miejscowościach, przez co lokal jest chętnie odwiedzany przez mieszkańców.